Vecka 10

Idag går jag in i vecka 10! Tiden släääpar sig fram kan jag lova, men ändå så går det fort! Helt plötsligt är det fredag å veckobyte igen =P

Mamma
Under graviditeten förändras kroppen på många olika sätt. Det är vanligt med halsbränna och sura uppstötningar. En del får hål eller fler hål i tänderna under graviditeten. Håret förändras och du kan börja att känna avsmak för viss mat, tobak och alkohol. På grund av den förändrade hormonbalansen i din kropp kan du få acne. Det är också vanligt med ökade flytningar från underlivet, pga den ökade blodgenomströmingen i gyn-organen. Det är helt normalt.
OBS Om du får blödningar bör du däremot kontakta din barnmorska/gyn klinik. Oftast är det inte något farligt, men det kan i värsta fall vara en förvarning om missfall.

Nu är det dags för första besöket hos barnmorskan. Du och din partner (om han vill) får prata om graviditeten, hur du mår och ta olika prover. Att besöka mödravården är frivilligt, men det är ett bra sätt att ha kontroll på att du och barnet mår bra under graviditeten. På de flesta mödravårdcentraler har du även möjlighet att göra ett läkarbesök under de första tolv veckorna. Detta besök är framför allt till för dig som har någon speciell sjukdom, eller några speciella frågor du undrar över. Tidigare var läkarbesöket i princip obligatoriskt, men är numera på de flesta ställen frivilligt. Om du väntar tvillingar kan läkaren vid läkarbesöket känna att livmodern är något större än för de som väntar ett barn



Barn
Embryot har utvecklat sin känsel och reagerar på beröring. Det har försiktigt börjat att röra på sig och träna musklerna, men eftersom det är så litet kan du inte känna av rörelserna än. Ansiktet börjar ta form.

Permalink Graviditeten Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Ida & Lucas

Vi tycker att det går SAKTA!!!! Vi vill att ni ska ha bebis NUNUNUNUNUNUNU ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback