*dålig*

Sorry för dålig uppdatering! Har varken haft tid, ork eller lust =P Men nu tar jag mig lust iom att ni är några st som hänger här varje dag =)

Hänt sen sist? Hmm... Vår brevlåda höll ju inte nej! Det gick sönder mest av alla... =/ Men men! Eltape is the shit!

Midsommarafton: Spenderades hemma på gården med grannar å vänner! Mycket trevligt!

Lördag: Va på ett jävla pisshumör å mådde inte så jättebra, men det blev bra å till middag blidde det lilla torget! Hihi!

Söndag: Åkte till Knivsta för att spendera dagen hos Fredrik men honom å Ida! Åkte båt, åt sallad, skulle sola, men det va mest moln =P Åkte mer båt, solade lite till å grabbarna badade! Vi tjejjor e lite för fega för att bada från klippor sådär... Hualigen! tacka vetja pool!! Men grabbarna va modiga dom! Massa mysigt va det iaf!

Idag: Jobbat å sen spenderat ett par timmar nere i poolen med Sanna å Saga! Solade mer än badade, men det va rolgit ändå =D Middag intogs hos Sanna å Danne. Vi skulle grilla å dom grillade så det va bara å kasta på köttet det =) Fick Ingers egna förskpotatis till å den e inte fy å skam den! =) Mysigt å trevligt!

Annars då? Jo jag är en hormonkossa som e trött för det mesta!

Nu ska jag titta på ett eller 2 avsnitt av Lilla Huset på Prärien! Köpte 3:e säsongen på Ica Maxi =D

Bye

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemsk start på underbar morgon!

Vaknade när Arvid klev upp. (men skulle som vanligt få sova till 8!) Sen när han skulle ta ut Siba å är påväg ner för trappan så låter det som att något brakar ner i golvet å studsar några ggr hos grannen... Funderade på vad det kunde vara tills Arvid ringer å berättar att 2 bilar har smällt precis utanför oss. Ush ush ush! Jag hoppas att alla klarar sig bra!

Kom å tänka på en sak... Fatta om jag, eller någon, hade varit ute å gått på 55:an när detta skedde... =S Vi måste ju gå där för att ta oss till bussen... Fy fan vad rädd jag skulle blivit!!! ush!

Det jag kan bjuda på är kort från början av bilkön!





(nu släpper dom på trafiken! Det har gått en timme sen krocken)



Såhär såg min morgon ut! Hur va eran? ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

2010-06-22

Ska börja med att gratulera min käre kusin som fyller 23 idag! Grattis till dig Linnea!

Efter middagen igår så åkte jag å Arvid till Varpsund så Arvid fick fiska lite! Första gången i år å inget napp som vanligt =P Hehe! Det va mysigt om man räknar bort knotten ;)

Idag har jag jobbat, kommit hem å ätit lunch/mellanmål. Nu ska jag bara invänta min andra hälft som ska komma hem, nån gång...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kvällsutflykt!

Jag å Arvid satte oss i Clion efter maten å åkte ut till Sigtuna Ridskola för att hälsa på Lisa! Hon såg ut att ha det jättebra där ute å jag är sååå avundsjuk! Jag vill oxå =P Min dag kommer den med =D

Vi tog en prommis till stallet som Ponti står i å hälsade på henne å sen gick vi tillbaka å åkte hem typ. Snabbvisit, men mysigt va det =)

Nu ska jag nog kika på tv en stund å sen sova för imorgon är det måndag å då är det jobb! 26 dagar till semestern =D (eller tills jag jobbat mitt sista pass innan semestern iaf ;))

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens middag består av...

*trumvirvel*







Spenatstuvning, potatis å stekt falukorv *MUMS* Satan så gott det ska bli!!! =D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-06-20

Jaha... Inatt vaknade vi av hunden som skällde som en galning. Det knackade lite försiktigt på dörren å Arvid gick ner å öppnade. Klockan va då strax innan 4 på morgonen. Där står 2 ambulansmän å frågar om vi har ringt. Nee inte direkt, men dom snackade om lungbesvär så jag gissade på nyaste grannen å mycket riktigt så va det dit dom skulle! Ush ush! Hoppas hon mår bättre!

Idag då? Noll lust, noll ork, noll motivation... Det haglar ute å jag känner bara för att gå å gräva ner mig typ! Wehoo!

Nä nu har det slutat hagla å spöregnar bara!

Btw så har jag lessnat på folk som enbart står med taggarna ut å ser ner på andra å är negativa till ALLT! Sånna behöver jag inte i mitt liv! Jag försöker hålla mig flytande nu utan mediciner å det är fan lättare sagt än gjort! Hormonbomb AB=jag!

Nu ska jag göra något, eller inget... Vill ut till Sigtuna Ridskola å hälsa på Lisa, men hon har säkert fullt upp... Vi får se vart dagen tar vägen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ok... OK!!!

Jag sa att jag inte skulle titta på bröllopet idag å vad gjorde jag... Jo jag tittade på bröllopet! Men va fan! Det är ju enda gången jag får se ett bröllop typ. Nästa jag är på är väl mitt eget gissar jag. Tråkigt! Men iaf så va det otroligt vackert å min klänning jag föreställt mig liknar det Viktoria hade fektiskt. Men jag klarar mig nog utan ett 5 meter långt släp... Vill ogärna slå ihjäl mig på min egen bröllopsdag!

Så nu har jag erkänt! Jag har glott på tv halva dagen å resten av halvan har jag haft så ont i magen så jag inte vetat vart jag ska ta vägen... Antagligen luft som satt sig på tvären, även kallad en fis på tvären, men JÄVLAR så ont det gör... Ska detta fortsätta så ber jag om ett byte. Arvid får fan va gravid då =P

Nu ska jag dricka te å se om det sista släpper. Mycket kan jag ta men med magsmärtor blir jag liten igen =(

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vecka 11

Jag tycker att jag uppdaterar veckor hela tiden (elelr glömmer att göra det) men tiden står ändå still *suck*

Mamma

Det är fortfarande för tidigt för att du ska känna fostret röra sig men du kan känna din livmoder precis ovanför ditt blygdben. En del gravida blir mindre illamående efter elva veckor. Nu börjar också blodmängden i din kropp att öka. En del känner svag värk i nedre delen av revbenen. Det är helt normalt.

När du är gravid behöver du mer kalk och järn än vanligt. Kalk eller kalcium behövs för utvecklingen av barnets benstomme och tänder. Järn är viktigt för blodbildningens skull, både för dig och för barnet. Framförallt behöver du extra järn under graviditetens sista hälft. Prata med din barnmorska.



Barnet

Nu kallas den lilla för foster i medicinska termer. Det mest kritiska utvecklingsstadiet är över. Fostret har lika stor kropp som huvud. Vid födseln är huvudet en fjärdedel av kroppens längd. Ansiktet är tydligt, utseendet formas och naglarna börjar växa fram. Fostret kan röra på sig. Fostret är ungefär lika stor som en normalstor clementin.

Längd huvud till stjärt 48 mm.

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gahh!

Så fort jag är hemma en dag utan sällskap så blir jag galen. Psyket typ rasar ihop som ett jävla korthus... Idag va det dock nödvändigt iom att hunden inte mår jättebra... Men det går frammåt! Men alltså... Jag har en hel veckas semester i min ensamhet då arvid inte kunde få den vecka pga hans jobb. Han är ju oumbärlig (elelr hur fan det nu stavas) å det retar mig... HUR kan man ha bara 2 st som kan ett helt område? Jag förstår inte hur dom tänker, men det är inte mitt problem... Bara jag som får lida för det, självisk som jag är!

Nu då? Ska se om hunden är piggare å gladare. Sen kommer jag nog ställa mig å steka pannkakor. Hörde en viss karl som suktade efter det igår =P Mina pannkakor är ju bäst ^_^

Orkar jag det? nej, men mat måste vi ju ha å pannkakor känns som att jag faktiskt kan äta idag =D Wehoo! Man får hålla fast vid det som inte äcklar! =P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag älskar er!

Tack alla ni som kommenterat å peppat mig! Jag känner så otroligt stark positiv energi för min framtid! Ingeting är omöjligt, det tar bara lite längre tid! Vi kommer kunna skaffa en häst på foder. Jag kommer kunna träna å tävla. Jag kommer kunna gå ridledarutbildningen! En sak i taget å se positivt! Jag är iaf lycklig idag =D

TACK!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varför?

Varför vill jag ha det jag inte kan få?

Jag kommer typ aldrig ha råd att hålla en häst... Kommer inte ha råd med träningarna jag vill rida... Inte ha kunskapen för att utbilda mig till ridlärare... Men jag vill så otroligt gärna! Varför ska jag haka upp mig på det NU för? NU när jag är gravid, NU när jag ska ha ett barn som jag VILL ha, misstolka mig inte! Jag vill verkligen bli mamma, men jag vill så mycket annat på samma gång å det börjar göra ont innuti å känna att saker inte blir som jag vill... Att jag aldrig kommer kunna göra det jag så gärna vill göra... FAN!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Grattis i efterskott!!!

Säger jag till denna lilla krabat!!!

Hela 2 år blev hon i lördags, men det glömde vi såklart bort =/



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Denn lyfte mig från botten av brunnen idag!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vecka 10

Idag går jag in i vecka 10! Tiden släääpar sig fram kan jag lova, men ändå så går det fort! Helt plötsligt är det fredag å veckobyte igen =P

Mamma
Under graviditeten förändras kroppen på många olika sätt. Det är vanligt med halsbränna och sura uppstötningar. En del får hål eller fler hål i tänderna under graviditeten. Håret förändras och du kan börja att känna avsmak för viss mat, tobak och alkohol. På grund av den förändrade hormonbalansen i din kropp kan du få acne. Det är också vanligt med ökade flytningar från underlivet, pga den ökade blodgenomströmingen i gyn-organen. Det är helt normalt.
OBS Om du får blödningar bör du däremot kontakta din barnmorska/gyn klinik. Oftast är det inte något farligt, men det kan i värsta fall vara en förvarning om missfall.

Nu är det dags för första besöket hos barnmorskan. Du och din partner (om han vill) får prata om graviditeten, hur du mår och ta olika prover. Att besöka mödravården är frivilligt, men det är ett bra sätt att ha kontroll på att du och barnet mår bra under graviditeten. På de flesta mödravårdcentraler har du även möjlighet att göra ett läkarbesök under de första tolv veckorna. Detta besök är framför allt till för dig som har någon speciell sjukdom, eller några speciella frågor du undrar över. Tidigare var läkarbesöket i princip obligatoriskt, men är numera på de flesta ställen frivilligt. Om du väntar tvillingar kan läkaren vid läkarbesöket känna att livmodern är något större än för de som väntar ett barn



Barn
Embryot har utvecklat sin känsel och reagerar på beröring. Det har försiktigt börjat att röra på sig och träna musklerna, men eftersom det är så litet kan du inte känna av rörelserna än. Ansiktet börjar ta form.

Permalink Graviditeten Kommentarer (1) Trackbacks ()

Alltså...

Om jag nu inte ens känner dig, varför ska det vara så svårt att skriva ditt namn?


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-06-07

Så jävla tragiskt... USH!

Nä det tänker jag inte gå in på nu!

Idag har jag jobbat. Har varit astrött sen igår kväll å det vill lixom inte ge med sig... Ska ta å sova en stund snart så jag orkar med kvällen. Min mammas "syster" är nämligen här en natt så vi ska allihopa gå på Grekens i Knivsta å ha det trevligt å få träffa henne åsså vill ju hon träffa oss. Det ska bli otroligt trevligt! =)

Katten kom in å blödde igår *suck* Men som tur va så hade hon bara skalat av sig toppen på den översta trampdynan. Den uppe på benet lixom. Hon fick vara inne idag men jag släppte ut henne när jag kom hem för det såg så fint ut så =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Svar till "anonym"

Å vad tråkgit det är med anonyma kommenterare!!!

Självklart är det rätt tidigt å som jag skrev känner jag att det är lite tidigt (eller rätt mycket), men vi kände att vi bara måste ha den vagnen så då köpte vi den! Bebis ska vi ha så den får stå å samla damm sålänge!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vår barnvagn =D

Nu står den här hemma! Våran Emmaljunga Citycross! Love it! Ska bara luska ut om vi ska köpa mjuklift eller Citykorgen... Har ju ett tag på oss!!!

Här är den:







Visst är den väl fin ^_^

Permalink Graviditeten Kommentarer (7) Trackbacks ()

Idag ska det köpas barnvagn!!!

Ni läste rätt! Själv tycker jag att det är lite tidigt, men om man hittar den perfekta på blocket så vad ska man göra? Bara att åka å köpa den det =D Måste bara köpa liggdel till sen då jag är osäker på om jag skulle gilla mjuklift... Hmm... Men vå får se =) Massa tid kvar ju! =D

Bilder får ni när den är hämtad å klar!

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vecka 9

Glömde uppdatera vecka 8, men nu kommer vecka 9 iaf!

Nu har jag börjat må bättre. Har mått fruktansvärt illa å varit trött 24/7! Trött är jag, men mår relativt ok ändå =)



Mamma:
Om du har tendens till lågt blodtryck kan du känna yrsel efter att ha stått upp länge. Dina bröst blir större och bröstvårtorna mer framträdande. Du kan också lättare få gaser på grund av att matsmältningen fungerar lite långsammare. Normalt sett kan en läkare fastställa graviditeten genom vaginalundersökning. Om du kan och orkar, börja att träna så smått. Det är ett bra sätt att förbereda kroppen inför graviditeten. Din kropp kommer att förändras på väldigt kort tid. Magen blir större och du får mer tyngd att bära på. Om du aldrig har tränat förut, börja lugnt och öka på efter hand.



Barn:
Njurarna producerar urin och blodomloppet börjar fungera. Smaklökarna börja bildas. Embryostadiet och den mest kritiska utvecklingsperioden är över.

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag är det visst onsdag...

Haha! Snacka om att vara lost i veckans dagar... Arvid fick påminna mig om att det är ridning ikväll =P Ska hoppa är tanken. För märke 3! Tror dock det är en 90 bana å vi får se vad fröken kyckling känner för det!

Annars är det heeelt underbart väder ute! Funderar på att försöka få färg på mina ben, men jag tvivlar på att det finns pigment i dom... =P

Nu ska jag återgå till mina jordgubbar å börja tänka på mat eller nåt sen!

Uppdaterar:

Lisa berättade precis att det är en 70 bana så det kommer jag klara utan problem! =D Bara teorin jag glömt bort... Dumma jag =P Inte att jag glömt faktan utan glömt skriva provet som e tyo HUR enkelt som helst...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()