2010-10-31

Imorgon går vi in i November! Årest sista höstmånad, sen är det vinter på riktigt! Satan vad tiden rinner iväg... Känns som bara några veckor sen som jag satt å klagade på att jag rann bort pga värmen. Nu fryser jag lite lätt istället, men hellre det!!!

NU blev städningen klar iaf. Karln gick ut i Dannes vedbod igår å högg i ett par timmar å sen efter middagen hjälpte han till å göra om där inne eller nåt sånt så det blev inte klart igår då jag fick för ont. Men idag är det klart =P Bara lite plock kvar å Arvid ska baka bullar <3 Min kaka gjorde jag klart igår så det är bara hans kvar ;)

Mamma å pappa kommer kl 3 å fikar en snabbis =) Mysigt värre!

Nu ska jag kanske göra något nyttigt... eller kanske inte... vem vet ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vecka 30

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-10-30

Städ dag idag å inte en sekund för tidigt ;)

Men känenr redan nu varför jag drar mig för att göra det. Hela kroppen säger att det är för tungt, men än så länge klagar den inte för högt så jag tar en sak i taget å Arvid hjälper ju till oxå så det funkar =)

Ska åka å köpa ingredienser så vi kan bara lite till imorgon då mina föräldrar å lillebror (ev syrran, vet ej) kommer å firar mig lite i förskott då dom inte kan på tisdag! =) Ska bli trevligt! Alltid skönt att ha en bra anledning att få fint hemma =) =P

Nä ta tag i resten igen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dag 200 av 280...

Det är bara 80 dagar kvar... 80 dagar!!! Satan du vad tiden går fort!!!

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

Missnöjd...

Det va en jävla tur att barmnoskan ställde in idag för jag försökte få igång bilen precis... Det gick inte så jävla bra kan jag meddela. Batteriet tvärslut... Jag menar HALLÅÅÅ!!! Inget har varit på å biljäveln har bara stått i några dagar... Vad fan är dealen... jävla skit!!!

Jag är jävligt missnöjd!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-10-25

Idag skulle jag ju till barnmorskan kl 11, men halv 8 ringde Idas gamla barnmorska från Samariterhemmet å säger att det är inställt för Annika (min bm) inte kunde... Ska dit imorgon istället... Jahapp... bara att somna om då! Inte mig emot ;) Är fortfarande sjukt nervös för att köra när det är halt =( men någon gång måste ju va det första... Eller första å första... har ju övningskört massa vintrar, men det är länge sen å inte riktigt samma sak som att köra själv... plus att bilen va lite större utom en vinter när pappa köpte en golf...

Idag ska jag iaf till Ica å hämta ut min present från min familj =) Ett betalt paket med kläder från hm =D Underbart!!! Sen blir det nog till stan å köpa bäckenbälte! Hoppas det hjälper!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-10-24

Jaha å vad ska jag skriva här då? Hmm...

Jag å min fina lilla tös har legat å myst i söngen hur länge som helst ^_^ Hon KAN faktiskt vara stilla å lugn jättelänge på hemmaplan =) Inte många som tror på oss när vi säger det, men ja =P
Hon är ju rätt galen borta å när det kommer folk då hon älskar dom flesta (utom arbetande karlar typ elektriker å reparatör osv) ;)



Idag ska det tydligen bli blixthalka... weehoo! Hoppas arvid slipper åka ut på jourjobb, men det är ju större risk när det är just halka då folk har en tendens att ta med sig vägskyltar när dom är på glid =P Har funderat på att baka i några dagar nu... kanske ska ta å göra det nu? Vet iaf en som blir lycklig då ^_^

Kan ju meddela att bebis är sjövild <3 Madde å Sanna fick faktiskt se magen röra sig lite igår, men jag tror han har scenskräck ^_^ Mammas pojke ;)

Ska uppdatera om vecka oxå kanske... är fruktansvärt dålig på det... *skäms*

Snart är det sthlm horse show =D Tjockis med Sambo ska dit på fredagen ^_^ Det ska bli loooligt!

Nu svamlar jag bara massa skit så nu lägger jag ner ;)

Bye

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mindre än 2 veckor...

... kvar tills jag fyller år... Jag börjar bli gammal... *suck* =P

Men Arvid kommer alltid vara äldre än mig ^_^

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

2010-10-20

Gårdagen va... ja, vad ska man säga...

Vaknade strax före 2 å va tvungen att kissa (som vanligt) å skulle tända lampan å det va bara svart... *suck* Strömmen har gått tänkte jag å tog mobilen som hjälp att lysa mig fram. Gick å la mig igen utan att bekymra mig om det nå mer, men vaknade vid 8 å då va det fortfarande svart... Å det va bara vi som hade svart... BAJS!!! Det hela slutade iaf bra med en snäll elektriker som kom ut å visade hur jag skulle göra...

På sen em/tidig kväll åkte jag ut till stallet där Yasmine hade Fakir å va med henne under hans borttagande. Underbar karl som tog honom! Alla jag träffat som jobbar med nödslakt har varit väldigt trevliga karlar! Allt va lugnt å stilla å Fakir va väldigt lugn. Nu betar han på dom evigt gröna ägnarna i Trapalanda! <3

Arvid stog å stekte pannkakor när jag kom hem <3 underbart!

Idag ska det tydligen komma snö =D Vi får väl se med det! =P

Nu måste jag gå å lägga mig raklång då min rygg dör å bebis hittat mina revben!

Bye!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hör och häpna...

Jag har fått sova nästan hela natten i 3 nätter nu =D Behövt gå upp på toa max en gång =D *överlycklig*

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-10-16

Goddagens!

Idag ska min fina karl byta däck på min bil =) Det känns som att det är dax nu faktiskt. Tänkte göra det igår, men det blev inte av. Så kan det va ibland =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Livet är bra kort ibland...

En gammal klasskompis hade lagt ut denna länk:

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=517783

Det är en ridlärare jag/vi hade på Jälla. En jätteduktig lärare som verkligen kunde sin sak!

R.I.P Fredrik! =(

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-10-10

Idag insåg jag att det bara är 95 dagar kvar till bf!!! Helt sjukt! Nere på 2 siffrigt!!! Snart e bebis här å vi har mycket att fixa innan dess!

Blir bara ett snabbinlägg idag då min rygg dödar mig...

Bye

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-10-07

Regn regn å åter regn... Men varför klaga? Vi har ju faktiskt haft riktigt fint väder å flera dagar =) Skönt med lite regn då å då oxå.

Arvid har gått på jouren idag oxå. Ska man se upp till någon som jobbar så ska man se upp till honom! Jobbar ju nästan jämt å klagar nästan aldrig <3 Min fina karl!

Besöket hos MVC i tisdags gick jättebra! Mätte magen å den låg på medel å fick lyssna på bebis hjärta <3 det klappade på jättefint å det va så skönt att höra. Orolig är man ju alltid! Så fort jag kommer på att jag borde känt sparkar så blir jag lite nojjig, men då brukar pyret börja böka så ;)

Dagen har spenderats med Yasmine. Först satt vi här å fikade i ett par timmar å sen åkte jag med ut till stallet. Följde även efter henne hem för att ta hennes järntabletter hon hade kvar hemma så slipper jag köpa egna ;) Hihi. Blev bjuden på lite mat oxå. Mtcket uppskattat å trevligt!

Nu är jag iaf hemma å rätt sliten så nu blir det soffläge framför tv:n!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Denna liggdel blir det till vagnen!

Vi har bestämt oss nu! Va på babyland å kikade lite å fastnade för en nyare färg =)

Jeans Black heter den å ser ut såhär:



Så den ska vi köpa så snart vi kan =)

Permalink Graviditeten Kommentarer (1) Trackbacks ()

201-10-04

Idag fyller min kusin Elin hela 19 år! Grattis till henne! =)

Annars idag? Jadu... mata möss å råttor med gift... Äckliga djur! Många är dom å större iår än förra året *blää* =(

Ska till Knivsta ikväll å fira Elin hade jag tänkt så det blir en lugn dag hemma för att orka det. Ska plocka upp syrran i stan innan så åker vi dit tillsammans...

Va på mickelsmäss  igår å det va trevligt. Hade bra ont efter trots att jag gick i långsam långsam takt... Man lär av sina misstag!

Mindre än en månad kvar tills jag fyller... Tiden går för fort vad gäller ålder =P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Svar till "anonym"

"De är lätt att bli sjukskriven av läkarn, sen om försäkringskassan godkänner den är en helt annan sak. Dom kommer försöka få dog att få bli omplacerad på jobbet, o du kan inte räkna med att bli sjukskriven 100% inte fram tills bf. Sen kommer läkarn garanterat säga åt dig att gå till sjukgymnast o använda stabiliserings bältet du fick oavsett om de är obehagligt eller ej. Jag hade inte blivit sjukskriven om jag inte haft den sjukdomen jag har. Då hade jag samma besvär som dig o stilla sittande jobb...så jag kan tacka sjukdomen för de :) men lycka till!"


Det största problemet för mig är just att sitta still! Det näst största är att bära eller lyfta saker å på 3:e plats är att stå å gå... Vart på jobbet ska jag bli omplacerad då? Jag får skitont av allt å kan inte röra mig utan hjälp vissa dagar...

Jag har inte bett om sjukskrivning för att jag vill gå hemma... Det är för att jag inte kan sköta mitt jobb... Vad f-kassan säger får vi se, men jag gör det som är bäst för mig just nu!

Å skriv vem du är då jag HATAR annonyma kommentarer... så jävla fånigt å fegt!

Permalink Graviditeten Kommentarer (4) Trackbacks ()

Vecka 26

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

 

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

 

 

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

 

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

 

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukskriven!

Va hos läkaren igår å hon skrev en sjukkrivning åt mig som jag lämnade på jobbet å sen skickade till f-kassan. Nu hoppas vi bara att dom godkänner den, men vad ska jag annars göra? Jobba går ju inte...  tråkigt som fan, men what to do!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()