Lätt panik å ångest...

Ush vad jag har mått =( Börjar få lite panik å ångest över fölossningen... Det är ju inget jag kan göra åt saken å något jag verkligen måste uppleva, å jag vill det oxå, men just nu har jag panik!!!

Permalink Graviditeten Kommentarer (1) Trackbacks ()

Besök på förlossningen!

Idag va det förlossningsbesök. Det va skönt att få se hur det ser ut å lite så innan man kommer på riktigt, men ja... Det va ju lite läskigt oxå med tanke på vilket skick jag kommer vara i när jag är där nästa gång... Men då kommer vi ju få med oss bebis hem på utsidan av min mage <3 Helt sjukt men underbart!!! =)

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första Advent!

Idag är det första advent å jag har precis strukit julgardinerna som ska sitta i v-rummet. Har endast dit så i år ska dom banne mig upp =P Va lite dåligt med det förra året... =P Pynta ska vi börja med strax oxå, med det lilla vi har! Får se vad vi kan knåpa ihop =P

Idag är det 47 dagar kvar tills lillemann är beräknad =D Sjukt nära =D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Denna eviga väntan...

Hatar att bara sitta å vänta på folk... Killarna som ska fixa luftvärmepumpen skulle komma mellan 13 å 16... still no sign of them! Men dom har ju 45 min på sig, men ändå! Tråk.

Arvid började jobba idag igen efter 3 veckor sjukskrivning. Så det är ju ännu mer tråk. Vågar inte gå ut heller iom att det är så mycket is under snön. Ska köpa mig ett par pensionärsbroddar när vi åker å handlar idag eller på lördag eller vad det blir. Imorgon hinns det inte med då vi, troligtvis, ska till globen på Sthlm Horse Show =) Är så otroligt lycklig som har en karl som faktiskt tycker det är roligt å vill gå med mig =D 3:e året han är med nu =) Söta människa =)

Ska sätta ihop en matsedel för veckan nu tänkte jag så vi börjar handla smart... är inte så bra på det i vanliga fall, men nu måste vi banne mig bli bättre på det! Frågan är vad vi ska äta ikväll... Hmm... Får fantisera ihop något ^_^

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-23

Dagen började med ett besök hos läkaren på MVC. Blev fortsatt sjukskriven tiden ut. Skönt, men tråkigt! Efter det åkte jag hem å sov någon timme... Sov sjukt dåligt inatt så jag va sjukt trött!

Sen va det andra föräldrarträffen! Fick se en film om amning som va så otroligt bra, mysig å lärorik! Mycket man inte hade en susning om! =) Nu känner jag mig väldigt positiv å säker på amningen så det kommer bli kanon =) Pratade om tiden efter förlossningen å många frågetecken som besvarades så det känns oxå bra.

Tycker det är så faschinerande hur man nästan alltid får höra om dom jobbiga stunderna för föräldrarna istället för dom bra... Med allt man fått veta under graviditeten är det väl ett under att man står på benen å förtfarande ser positivt på bebis ;) Men jag har lärt mig av mina misstag.

Lyssna inte för mycket på andra utan skapa din egen uppfattning om saker när dom väl kommer!

Tror man som människa mår så mycket bättre då! Det finns så otroligt mycket negativitet i världen så för att just DU ska klara dig undan så måste du använda ditt egna sunda förnuft å ta tillvara på dina egna instinkter!

Det tycker jag iaf å det har jag kommit en lång bit på =)

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

Boar in mig?

Haha! Börjar förstå vad folk menar med att dom gör saker dom aldrig gjort förr... Eller, vad jag menar är att man, iaf jag just nu, gör massor hemma! Lagar mer än gärna mat, diskar med glädje när det finns disk, städar här å där, plockar å har mig! =P Ni som känner mig vet att det inte riktigt är jag ;)

Projektet jag ska börja på nu är att skriva av alla mina recept som hängt på kylen halvkladdigt skrivna på olika papper på nya, likadana papper, å sätta in i en pärm =) Blir trevligt!

Har en herre i magen som är helt vild för tillfället... Kanske tackar för maten? ;)

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

It´s a boy!

Ultraljudet gick kanonbra idag. Moderkakan ligger inte ivägen för utgången så jag kan föda naturligt så nu e det bara att vänta å vänta å vänta! =) Å man såg klart å tydliget nu på UL att det är en pojke ^_^ Fick se hans ansikte oxå. Tyckte det såg ut som att han har en jättestor näsa ^_^ haha!!! Men han kommer vara sötast i världen hur han än ser ut! <3 Älskade lilla bebis, komsi, komsi, komsi!!!

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

Önskemål?

Har insett att min blogg nog är väldigt tråkig... Men ni är några trogna läsare iaf så jag tänkte fråga er:

Har ni önskemål på vad jag ska skriva mer om?
Vad vill ni veta?
Har ni frågor så ställ =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-21

Imorgon är det ultraljud iden å då får vi reda på om bebis föds med snitt eller normalt! Hoppas på normalt...

Håller på med någon form av mekanisk hjärt-lung räddning på min bil... Ska testa å byta till batteriet som satt i 850:n å hoppas på att det är bättre än det som sitter i nu... Den startar helt enkelt inte om det är kallt. Sjukt irriterande, men vi ska fixa, hoppas jag ;) Den levde ju hela förra vintern å startade hela tiden så detta är väldigt irriterande... Annars är det ju bara att köpa nytt... Billigt å bra... *suck* Men men! =P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-17

Arvid sitter å tittar på ett program på Tv4 Sport som får mig att må dåligt... Typ världens dummaste sproter... helt sjukt! Ush å fy vad folk håller på!

Huset luktar iaf ljuvligt nu då jag bakat frallor! =D Meningen va att Arvid skulle göra, men jag började å sen fortsatte jag =P Så kan det gå!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Recept!

Har hittat ett underbart recept på nätet på en kycklinggryta! Otroligt enkel att laga å inte fy å skam å äta ;)



Kycklingfilé i ugn med soya och creme fraiche
:

För 3-4 personer.

Variera med standard/lätt crème fraiche och grädde beroende på hur mager ni vill ha rätten.

Ingredienser

2 kycklingfiléer
2 dl mellan creme fraiche
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ dl soya
1-2 tsk sambal oelek


Gör så här

Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form.

Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen.

Gratinera i ugn 200 grader 30 minuter.

Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Föräldrarträff!

Yes. Idag ringde klockan 07.00 då vi skulle vara på Sammariterhemmet kl 08.45. Tänkte åka kl 08.00 så vi skulle ha gott om tid, men tji fick vi! Tror ni bilen startade? NEEEJ!!! Haha! Och lätt igenfrusen ;) Rooligt! Men iväg kom vi å vi va bara 5 min sena =)

Det va vi å 3½ andra par (den enes karl va tvungen att jobba) å dom flesta va riktigt trevliga =) Det började med att barnmorskan presenterade sig å berättade vad som skulle gås igenom å så å sen fick vi dela upp oss i par (inte den man kom med) å intervjua varandra för att sen presentera varandra för resten av gruppen. Då ville jag bara gå hem!!! USH! Men det gick väl bra! Sen fick vi dela upp oss i killar å tejjer å skriva ner frågor vi ville få svar på, Men vi tjejjer satt mest å diskuterade massor! Mycket intressant å roligt =)

Idag gick vi igenom tiden fram till förlossningen å själva förlossningen. Nästa vecka blir det tiden efter förlossningen å veckan efter det ska vi på besök på förlossningen =D Spännande värre =D

Efter föräldrarträffen åkte vi till svärmor för att fördriva tiden fram till besök hos barnmorskan.

Bebis växer som han ska å ligger med huvudet neråt just nu å hjärtat pickar på som det ska =D Underbart varje gång vi får det bekräftat ^_^

Det va min dag helt kort!

Nu ska jag laga mat!

Bye

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-15 del 2

Måste bara säga att jag verkligen älskar partylights ljus!!! Köpte ju ett gäng teljus när jag va på party hos Madde. Doften heter Unwind å den luktar så himla underbart! Man blir alldeles lugn å trygg ^_^ Ska ju bli konsult har jag tänkt, men tror det får vänta tills bebis är kommen känner jag... Just nu mår jag inte prima ballerina då det börjar bli trångt å obekvämt mest hela tiden. Å det är ju inte så jättelångt kvar =D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-15

Det snöar ute!!! MYCKET bättre än äckel regnet som föll tidigare!!!

Vet inte vad jag ska skriva faktiskt... skriver ändå bara för att!

Idag är en tvättdag då jag isåg att vi har 3 tvättkorgar med massa skit... Så går det när man inte håller efter... =P

Nä jag återkommer nog om det händer något intressant idag...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-14

Igår va det precis 2 månader till bf! 2 MÅNADER!!! Det är ju ingenting ju!!! 60 dagar idag... INGENTING!!! Så jäkla spännande...

Vad är dealen med att jag alltid blir hungrig precis när jag ska gå å sova??? Liiite lessamt!

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-12

Idag ska vi till Knivsta! Pappas bil ville inte riktigt vara med längre igår så det har bott på biltemas parkering inatt... Arvid ska försöka få det på andra tankar idag så vi ska hämta bilnyckeln hemma hos mamma å pappa =) Passa på å lämna papper till min chef inför föräldrarledigheten oxå så det är gjort! Hämta ved måste vi göra idag oxå. hela 13 grader inne... *burr* Men nu lär jag göra mig anständig så vi kan åka när älsklingen känner för det =D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-11

Idag är det den 11/11 vilket betyder att min finaste älskling fyller år!!! =D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den utlovade bilden.



Såhär tjockis e jag nu ^_^

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

Insnöad...

Mer eller mindre iaf. Kan säga att bilen får stå imorgon. Inte en chans att jag riskerar att försöka ta mig till stan imrogon pga ett möte på sammariterhemmet... Avbokade det så får jag komma dit någon annan gång. Nee, det känns helt rätt! I detta ska man inte åka i onödan tycker jag...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vecka 31!

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

 

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

 

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

 

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

 

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

 

Ska ta kort å lägga upp på min aldeles egna mage senare ^_^

Permalink Graviditeten Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-09

Det snöar massor ute ^_^ Mysigt som sjutton! Iaf när vi slipper åka någonstans =P

Igår va jag jättearg på min bil!!! Så fort det blir kallare än ett par minus så går fanskapet inte att starta pga batteriet! Jävla bajs!!! Men men! Bara att köpa nytt batteri eller nåt... Billigt å bra...

Idag ska vi nog bara vara hemma å elda å mysa =) Blåser ju storm ute så hunden vill inte gå ut i onödan heller ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-08

Idag har jag inget intressant att skriva... Liggdelen verkar inte kommit in idag. Imrogon ska det blir snö... Vi ska väl åka å handla när karln ätit upp matlådan från igår. Ev till Knivsta å lämna in papper till min chef inför föräldrarledigheten, men vi får se!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2010-11-07

Söndag igen, men nu är ju Arvid sjukskriven pga sin rygg så han e hemma imorgon iaf =) Me like a lot!!!

Gårdagen va helt underbart trevlig =)
På dagen gjorde vi väl inget speciellt... tvättade lite å så. vid 4 drog vi till Ica Maxi å köpte groggvirke till Arvid å gravljus. Käkade en snabbis på donken då jag va farligt hungrig =P
Efter det for vi till Knivsta å ställde ljus på lite gravar å minneslunden. Gjorde ett speciellt ljus till våran dotter. Köpte klistermärken å satte på ljuset. Det va första gången vi varit till minneslunden efter det som hände å det va rikigt riktigt jobbigt. Trodde inte det, men jag höll på å bryta ihop... Men det kändes så skönt ändå! ÄNTLIGEN har det gått upp för oss vad som hänt å vad som komma skall osv tror jag, då Arvid kände likadant vid minneslunden. Skönt, men väldigt sorgligt!

Efter besöket på kyrkogården for vi till Upplands-Väsby till Danne å Marlene (arvids jobbarkompis med sambo) å hade en liten Haloween fest =) Det va vi, Danne å Marlene med barn å Andreas å Camilla med barn =) Blev bjudna på riktigt god mat (tacopaj) å god dricka (alkoholfritt för mig då jag både e gravid å va chafför) Lekte en jätterolig lek som jag vann =D Vinner aldrig någonting så det va ruskigt roligt ^_^

For väl hem vid halv 12 tror jag med en karl som hade ruskigt ont i skallen. =( Men han mår bra idag så ;)

Ikväll vankas god mat (tror jag) å bingolotto ^_^ MYSIGT!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

*lättad*

F-kassan har godkänt min sjukskrivning! Det löser sig alltid på något sätt för oss! ^_^ UNDERBART!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

2010-11-01

Å vips så va det höst... Men en sak är trevligt med det å det är att imorgon fyller jag år å om 10 dagar fyller Arvid år ^_^ Fika med trevligt folk är alltid mysigt!

Natten har varit lite orolig... Sovit dåligt pga fogarna, vilket va länge sen faktiskt. Annars är det bara pga kissnödigheten jag vaknar, men nu va det smärta. Inge vidare roligt! Morgonen va nog den mysigaste hittills då jag å karln va vakna före hans klocka å bara mös. Det är sååå underskattat! Gick upp å gjorde kaffe åt honom å åt lite frukost själv. Sen åkte han å jag gick å la mig å sov igen! Underbar morgon ^_^

Å idag fyller min kusin Frida hela 20 år!!! Ska till henne å fira ikväll med Arvid å Therese! =) Ska bli trevligt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()